Glas životinja

Udruga za širenje svijesti o jedinstvu čovjeka, prirode i životinja

Večernji list  29.10. 2012.

http://www.vecernji.hr/regije/svako-selo-ima-svoga-medvjeda-hitno-ih-treba-odstrijeliti-100-clanak-469162

Medvjeda u Hrvatskoj ima previše, informira nas u današnjem broju Večernjaka Tamara Opačak-Klobučar navodeći riječi dr. Daria Majnarića, voditelja Odjela za lovstvo u delničkoj upravi Hrvatskih šuma. Dr. Majnarić predlaže riješenje situacije odstrelom 100 medvjeda. On smatra da bi ubojstvo 100 medvjeda bilo neophodno premda medvjed do sada nije nikoga napao. Ali to se može dogoditi svakog časa. Ljudski život je važniji od medvjeđeg, kaže dr. Majnarić, pa bi na vrijeme trebalo nešto poduzeti. A to nešto je istrebljenje medvjeda. Kao uzor navodi se situacija u Europi u kojoj je ljudski život važniji od medveđeg pa medvjede možete nabrojati na prste.

Čitajući reakcije čitatelja zaključili smo da je većini jasan motiv takvog prijedloga. Neki od čitatelja u svojim reakcijama  čak daju i izračun prihoda od ubojstva 100 medvjeda.

Strast za ubijanjem  ide ruku pod ruku sa žeđu sa profitom.

Medvjedi ne mogu demonstrirati i držati učena predavanja mi smo njihov glas:

«Ostavite nas na miru kažu medvjedi , prestanite svojim puškama remetiti naš život u šumama, prestanite nas progoniti i ubijati»

Uredništvo

Categories: Lov, Prava životinja

One Response so far.

  1. vesna očić napisao:

    ovo je zbilja sramotno javno iznošenje neistina.
    smeđi medvjedi su ugrožena i zaštićena vrsta koja je nestala gotovo iz cijele europe, koju je nekada nastavala. najveći broj medvjeda živi u sloveniji i on je po procjeni stručnjaka cca 440. naši “stručnjaci” i vikend-ubojice iz zabave šire neistinite podatke i priče kako bi opravdali svoju krvavu zabavu. medo je plaha životinja i kloni se ljudi, a više od 90 posto njegove prehrane biljnog je porijekla. napada samo ako je sam napadnut ili ranjen. ostalo je bajka.