Glas životinja

Udruga za širenje svijesti o jedinstvu čovjeka, prirode i životinja

Vecernji.hr

OBJAVA: 26.04.2013 / 10:28

Utvrdila istraga – uginule 199 krave

Lovre Kolimbatović dugotrajnim izgladnjivanjem izložio je životinje tegobnom stanju sa posljedicom uginuća.

http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/nije-dao-jesti-kravama-one-uginule-a-vlasnik-dobio-kaznenu-prijavu-slika-909947

Foto: Udruga Glas životinja

Piše: ivp/VLM

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo iz Karlovca prije mjesec dana naložilo provođenje istrage u Udbini na farmi “Lov farma” u vlasništvu 51-godišnjeg Lovre Kolimbatovića iz Splita zbog osnovane sumnje u kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, u ovom slučaju krava, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vlasnik kriv za uginuće 199 krava.

Naime, on je od 1. studenog 2012. do 28. ožujka ove godine kao odgovorna osoba “uskraćivanjem dovoljnih količina hrane i stručne veterinarsko-medicinske pomoći, izravno doprinio znatnom pogoršanju općeg i zdravstvenog stanja 307 krava, te dugotrajnim izgladnjivanjem izložio životinje tegobnom stanju sa posljedicom uginuća 199 krava”, stoji u priopćenju ličko-senjske policije.

Slijedi mu kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Na ovaj slučaj upozorili su iz Udruge Glas životinja koji su apelirali u javnost na poduzimanje hitnih mjera nadležnih institucija jer su mnoge lešine krava nezbrinute ležale po Krbavskom polju, a dio je bio zakopan što je moglo dovesti do zaraze ostatka preživjelih krava.

>>’Lov farma’: Dobio poticaje, a goveda pustio da umru od gladi

http://www.vecernji.hr/vijesti/nije-dao-jesti-kravama-one-uginule-a-vlasnik-dobio-kaznenu-prijavu-clanak-544836

Categories: Prava životinja