Glas životinja

Udruga za širenje svijesti o jedinstvu čovjeka, prirode i životinja

Dragi prijatelji životinja, pomozite tamo gdje možete.
ŽIVOTINJE ĆE VAM ZAHVALITI!

Pomozite životinjama na koje naiđete – bilo u svom gradu ili na godišnjem odmoru.
Ponudite im svakoga dana svježu vodu, još bolje i hranu!

Primili smo pismo iz Slovenije – gđa Katarina koja je bila na godišnjem odmoru u Hrvatskoj ima srce za mačke i obratila nam se s konkretnom ponudom da šalje 15 kilograma hrane za mačke svakog mjeseca.
Pismo objavljujemo u cijelosti:

Spoštovani,
Včeraj sem se vrnila iz počitnic, ki sem jih preživela na vaši prelepi obali in otokih. Z možem sva v četrtek prispela v Podgoro in si tam tudi poiskala prenočišče. Takoj sem opazila zapuščene mačke, ki so se potikale po mestu. Mačke so podhranjene, večina od njih noseče, nekaj živali je bilo bolnih. V Podgori sem preživela le en večer, pogovarjala sem se z domačini in v večini jim ni bilo mar za uboge živali. Čudili so se mi, zakaj sem jim kupila hrano in zakaj sem jim ponudila vodo, ker« se mačke že znajdejo po svoje.«
Pod nekim avtomobilom sem našla mačjega mladiča, ki ni bil starejši od osmih tednov. Žmurke so mu prekrivale oči, kar je očiten znak, da ima parazite. Tudi na zadnjični odprtini so bila vidna jajčeca glist.
Najbolj me je pretreslo, da ubogi mladič hira praktično na dvorišču nekega gospoda, ki do živali ni pokazal niti malo usmiljenja. Rekel je, da se za te živali nihče ne briga, tudi društva za zaščito živali ne, da vas ni še nikoli videl na terenu…
Prosila sem ga, naj vendarle pokliče društvo za zaščito živali in pove, kaj se tu dogaja. Podobne stvari sem opazila na Korčuli, Krku, Pelješcu.
Mogoče bi vašo društvo osveščalo ljudi, da vse mačke niso bolne in da vse ne prenašajo bolezni, da naj jim vsaj v poletnem času nastavijo posode z vodo.
Sprašujem vas, kako vam lahko pomagam. Vam morda lahko podarim mačjo hrano. Če bi vam jo poslala vsak mesec npr. 15 kg preko pošte, bi vaši prostovoljci nahranili vsaj nekaj mačk?
Spoštujem vaša prizadevanja za izboljšanje življenja živali brez lastnikov in vas lepo pozdravljam, ter pričakujem vaš odgovor.
Opravičujem se, ker pisma nisem napisala v hrvaškem jeziku, upam , da ga vseeno razumete.
Katarina

Categories: Pisma, Vijesti