Glas životinja

Udruga za širenje svijesti o jedinstvu čovjeka, prirode i životinja

12
ruj.
2013

Spašene smo!

Spašene smo!

Dragi prijatelji životinja,

Glas životinja je udruga koja djeluje s ciljem širenja svijesti o potrebi jedinstva čovjeka s prirodom i životinjama. Radi se o suživotu, tj. životu čovjeka sa ispunjavanjem potreba čovjeka bez da se zbog toga uništava priroda ili ubijaju i iskorištavaju životinje. Taj suživot je moguć kao što to pokazuje više projekata koji su započeti u svijetu.

I dok su naši projekti još u začetku, pojavila se već konkretna potreba za pomoć životinjama. Radi se o 18 ovaca i jednom janjetu koji su trebali ići u klaonicu. Članovi Glasa životinja koji su se susreli nekoliko puta s tim ovcama nisu mogli dopustiti da one odu pod nož i tako su ovce spašene. Sada se ovce nalaze na jednom seoskom imanju na Slavskom polju u blizini Gvozda gdje mogu živjeti do svog prirodnog kraja. Vlasnici imanja se miroljubivo odnose prema prirodi i životinjama te je malome stadu dobar život zagarantiran.

Za ovce je potrebno napraviti novu štalu iz koje će one slobodno, već prema svojim potrebama, odlaziti na pašnjak. No, ono što je hitno jest za njih nabaviti slamu i sijeno te ograditi pašnjak i povezati ga sa starom štalom koja će još poslužiti za ovu zimu.

Prijatelju životinja, ovim putem Te pozivamo da podržiš projekt spašavanja i brige za ovce tako da pomogneš da se ovcama osigura mirna i topla zima, životni prostor i hrana.

Svaki prilog je dobrodošao!

Sve aktualne informacije mogu se dobiti na internetskim stranicama udruge www.glas-zivotinja.org, a mogu se dobiti i email-om ili telefonom. O razvoju projekta redovito ćemo izvještavati putem internetske stranice i TV- emisija.


Ovce kreću u svoju novu štalu

Podaci za donacije:

Udruga Glas Životinja

Bankovni račun: RBA, IBAN: HR38 2484 0081 1014 4000 0

Opis plaćanja: Za ovce na Slavskom polju

Categories: Akcije, Vijesti

2 komentara so far.

 1. Igor Plastić napisao:

  Pozdrav!

  1. Ne znam tko se točno krije (koje osobe) iza ovoga, ali sigurno se znamo. 🙂

  2. Mislim da ću vas poduprijeti, za početak s nekim skromnim dobrovoljnim prilogom, inače nije potrebno da navodite broj žiro računa u starom obliku, dovoljno je pod “bankovni račun” direktno navesti IBAN (to kažem kao knjigovođa).

  3. Imam ideju radi plodoreda posijati oko 1000 m2 djeteline. Da li to ovce jedu? To bi eventualno došlo u obzir druge godine, naravno ako uspijem realizirati.

  • Glas životinja napisao:

   Hvala na javljanju, Igore!
   Djetelina bi nam odgovarala, ali treba vidjeti koliki su troškovi prijevoza. Javi se na e-mail udruge za daljnju komunikaciju. Hvala još jednom!